Dr. Doctor Robert O. Young si Shelley Redford Young, sustin ca principalul vinovat pentru majoritatea problemelor de sanatate, inclusiv supraponderabilitate, este starea cronica de aciditate a corpului uman, ilustrata printr-o valoare a pH-ului mai mica de 7,1.
Pentru ca de multe ori stilul de viata si alimentatia influenteaza in mod negativ valorile pH-ului, nutritionistii recomanda adoptarea unei diete functie de nevoia de aciditate sau alcalinitate a organismului. Si cum majoritatea suferim de hiperaciditate (si uneori nu constientizam acest lucru), cea mai buna alegere este o dieta alcalina bazata pe fructe si legume verzi.
In plus, consumul de apa alcalinizata si ionizata stimuleaza capacitatea de eliminare a deseurilor si toxinelor din organism.
Modificand chimia organismului spre un pH mai alcalin, se obtine mai rapid si mai usor o stare de sanatate mai buna si o imbunatatire a unor indicatorii ai sanatatii cum ar fi:
un colesterol mai scazut,
o scadere a tensiunii sanguine,
niveluri normale de zaharuri in sange,
libido crescut,
tonus muscular imbunatatit,
plus eliminarea ulcerelor, a indigestiei, a constipatiei, a diareii, a infectiilor cu ciuperci, a deprimarii si durerii.
Nivelul pH al lichidelor noastre interne afecteaza fiecare celula din organism. Intregul proces metabolic depinde de mediul alcalin.
O hiperaciditate cronica va coroda tesutul si daca este scapata de sub control, va intrerupe toate activitatile si functiunile, de la bataile inimii pana la combustia neurala a creierului.
Cu alte cuvinte, hiperaciditatea interfereaza cu viata insasi: ea se afla la radacina tuturor bolilor si tulburarilor de sanatate.
Diferite zone ale corpului nostru au diferite niveluri ideale de pH, dar pH-ul sangelui este cel mai important dintre toate.
Asa cum temperatura corpului este reglata intr-un mod foarte strict, sangele trebuie mentinut intr-o zona foarte ingusta de pH – usor basic sau alcalin.
PH-ul ideal al sangelui este 7,365.
De ex, 7,4 este o valoarea prea alcalina si indica de fapt o acidifiere a tesuturilor, faptul ca organismul aduna si depoziteaza minerale alcaline pentru a neutraliza excesul de aciditate.
Cum ajungem sa avem hiperaciditate in organism?
Intre hiperaciditate si dezvoltarea excesiva a microorganismelor exista o legatura care nu poate fi rupta. Microorganismele sunt o sursa importanta de acid pentru organism.
Acidifierea le creeaza un mediu confortabil. Ne predispunem singuri la ambele situatii prin diverse stresuri.
Principalul factor de stres este o dieta inadecvata, desi toxicitatea cronica din surse externe si alte stresuri psihologice joaca si ele roluri importante.
Tulburarile emotionale, tiparele de gandire negative si alte stresuri pshihologice contribuie si ele si se creeaza un cerc vicios, care – daca nu interveniti si nu actionati – formeaza un ciclu al dezechilibrului.
Intestinul este regiunea din corp unde are loc cu adevarat creatia, aici se pot produce celule stem embrionare. Organismul uman a fost creat sa aiba o compozitie alcalina la baza, iar pentru a fi sanatosi, trebuie sa ne pastram aceasta alcalinitate.
a doua premisa este aceea ca toate functiile fiziologice, respiratia, miscarea, inclusiv gandirea, au efect de acidifiere.
Iar daca noi nu eliminam eficient acesti acizi prin procesele de excretie – transpiratie, urinare, defecare -, acumularea acestor acizi in spatiile interstitiale si in organe duce la ingrasare, la boli si la imbatranire prematura.
Exista multi factori care duc la imbolnavire si este greu sa-i controlam pe toti, dar, pana la urma, sanatatea si viata pot fi o alegere, asa cum boala si moartea pot fi o alegere.
Indiferent ca este vorba despre o persoana sanatoasa, care vrea sa-si pastreze sanatatea, sau despre o persoana care este in fata unei provocari, precum diabetul insulino-dependent sau chiar un cancer in faza incipienta, apa alcalina reprezinta un inceput al procesului de refacere, de remisie.
Oricat de sanatos te-ai considera, apa alcalina iti poate imbunatati starea.
Ii poate ajuta pe bolnavii de cancer sa-si invinga boala, ii poate ajuta pe bolnavii de diabet sa nu mai depinda de tratamentul cu insulina, dar si o persoana care face sport sa-si imbunatateasca performantele.
Primul pas ar fi sa se asigure ca organele excretoare functioneaza la parametrii normali, ca pot asigura eliminarea toxinelor.
In acelasi timp, ar trebui sa se creasca nivelul de hidratare al organismului cu apa ionizata. Ionizarea se poate face in sens acid sau in sens bazic.
Atunci cand ionizezi ceva, ii cresti capacitatea electrica si reactivitatea la electricitate.
In cazul apei alcalinizate si ionizate, noi ii marim capacitatea electrica astfel incat sa se ajunga la un pH de 9,5, pe o scala de la 1-14, 7,2 fiind pH-ul neutru.
Dar intotdeauna cand bei apa alcalinizata si ionizata pentru a stimula capacitatea de eliminare a toxinelor, ar trebui sa ai, in paralel, o dieta bazata pe fructe si legume verzi.
Si recomand ca aceste vegetale sa fie consumate sub forma de suc sau de piure.
Alimentele acide distrug neuronii din intestine. Si trebuie sa stiti ca avem mai multi neuroni in intestine decat avem in creier. Consumate ca atare, fructele si legumele ajuta la curatarea intestinului de reziduuri. Asta pe de o parte.
Pe de alta parte insa, pentru persoanele care sunt constipate, mai multe fibre ajunse in intestin ar putea ingreuna situatia, pentru ca ar fi mai multa materie de eliminat.
De altfel, in cadrul programelor de detoxifiere, se recomanda pacientilor un aport scazut de fibre.
Nu poti spune, pur si simplu, mananca mai multe fructe si legume, pentru ca exista fructe si legume acide si fructe si legume alcaline.
De exemplu, ananasul, perele sau portocalele sunt fructe acide.
De ce? Pentru ca au continut mare de zaharuri.
Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor sunt dependenti de zahar, iar mai mult zahar inseamna mai mult acid.
Or, mai mult acid inseamna mai multe daune provocate intestinelor.
Pe de alta parte, lamaia, lime-ul si grepfrutul sunt fructe alcaline, desi multa vreme au fost considerate acide din cauza acidului citric din compozitie.
Insa ele au un continut redus de zaharuri si multe saruri de potasiu in compozitie, ceea ce le face alcaline.
Portocalele sunt fructe acide ce contin acid citric si fructoza.
Iar fructoza este o neurotoxina, care se poate fragmenta si produce multe daune in organism.
Pe scurt, nu exista suficiente componente minerale in portocale ca sa compenseze actiunea acidului citric.
Fructele intregi sunt forme de energie vie, intacta.
Cu cat le prelucram mai mult, ele isi pierd aceasta proprietate.
De altfel, asta se intampla cu toate alimentele prelucrate industrial.
Rezumandu-ne la fructe, ar trebui sa le preferam pe cele intregi si alcaline.
Insa, intr-o prima etapa, pentru a le putea asimila mai usor, ar trebui sa le consumam sub forma de sucuri sau de piureuri.
De aceea, sucurile alcaline vor fi cu atat mai usor de asimilat la nivelul intestinului subtire prin intermediul cililor cu care sunt captusiti peretii lui.
In felul acesta, chimul alimentar (ceea ce rezulta din prelucrarea digestiva) se transforma in celule stem embrionare, crescand capacitatea de refacere a organismului.
Aceasta este zona din corp unde are loc cu adevarat creatia.
Nu putem produce celule embrionare din hrana solida, pentru asta avem nevoie de hrana lichida si alcalina.
Pe scurt, asa se produce vindecarea…
Da, vindecarea trebuie sa se intample din interior spre exterior.
Bolile, indiferent ca sunt oftalmologice, pulmonare sau neurologice, se produc din cauza problemelor care au loc la interior.
Evident, mai putin bolile respiratorii, care apar pe fondul fumatului sau poluarii.
In afara acestor boli, celelalte vin din interiorul nostru, cu precadere din tubul digestiv.
Aceste alimente sunt atat de acide incat distrug neuronii din intestine.
Si trebuie sa stim ca avem mai multi neuroni in intestine decat avem in creier.
Prin adoptarea unuii mod de alimentatie alcalin, poti manca oricand si oricat vrei, pentru ca nu se bazeaza pe calcularea numarului de calorii, ci pe ideea de a manca doar anumite alimente.
Acestea trebuie sa fie in stare bruta, cat mai putin preparate la foc si, de preferat, organice, cat mai putin tratate chimic. De asemenea, trebuie sa predomine legumele verzi, pentru ca acestea sunt cele mai bogate in clorofila.
Iar clorofila ajuta la producerea sangelui de care au nevoie toate tesuturile din organism.
Sarea este cheia pentru energie.
Sarea iti ridica nivelul de energie, zaharul te lasa fara energie. Dar sarea trebuie sa fie naturala, indiferent ca este din mare sau din salina.
Asta este o surpriza! Credeam ca excesul de sare este nociv…
Da, sarea este periculoasa daca ai acidoza (aciditate mare in organism) sau daca esti constipat.
Totusi sarea este elementul de baza pentru alcalinizare.
Daca nu ai timp sa faci miscare, atunci vei fi nevoit sa-ti gasesti timp sa mori.
Corpul nostru a fost proiectat sa se miste.
Muschii gambei sunt inima sistemului nostru limfatic.
Cand ei se contracta, imping limfa de jos in sus, iar aceasta aduna toxinele din toate tesuturile si, intorcandu-se, le aduce catre aparatul excretor.
De aceea, miscarea este foarte importanta.
Dr.Young recomanda minimum o ora de miscare pe zi.
Important atunci cand faci exercitii este sa transpiri, daca nu transpiri, nu faci exercitii.
Cel de-al treilea rinichi pe care il avem este pielea noastra si trebuie sa-l ajutam sa functioneze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu