Greutatea corporala este o caracteristica ce determina aspectul unui individ, starea de sanatate fizica si psihica, precum si cel mai important: calitatea vietii.
Greutatea corporala se schimba intre 25-60 de ani, in aceasta perioada modificandu-se si masa musculara. Pe masura ce inaintam in varsta metabolismul incetineste, iar necesarul de hrana pentru a ne pastra greutatea se reduce.
Necesarul de hrana pe care il poate procesa stomacul, in mod natural, incape pe lungimea unei palme. Dimensiunea stomacului, fiecaruia este egala cu cea a palmelor, puse caus.
Cantitatea de hrana a unei mese nu trebuie sa depaseasca dimenisiunea palmelor.
Hrana trebuie mestecata foarte bine si inghitita incet.
Hrana sa fie usoara, alcalina, bazata pe fructe si legume proaspete, cereale integrale, crème si supe, fructe de mare si peste. Se bea apa alcalinizata (lamaie sau bicarbonat de sodiu)
Digestia pentru hrana saraca in proteina animala presupune cel putin 4 ore, asadar ne trebuie un interval de minim 5 ore intre mese.
Nu se beau lichide nici in timpul mesei, nici la mai putin de 45 de minute dupa terminarea ei.
Hrana, fiind alimentare cu energie, trebuie sa ne “trezeasca”, nu sa ne “adoarma”.
Sentimentul de oboseala, dupa masa, tradusa in sindromul de hipoglicemie post prandiana, este marcajul evident al unei diete defectoase.
Procesarea termica la o temperatura de peste 40 de grade, distruge enzimele din fructe, legume. De aceea baza alimentatiei trebuie sa fie hrana vie, neprocesata.
Daca se opteaza totusi, pentru un consum scazut de proteina animala (crustacee, fructe de mare, peste), el ar trebui consumate moderat si la un interval de minim trei zile intre mese.
Recomand renuntarea totala la lactate, branzeturi si carne hiperproteica (vita, porc, oaie, vanat, pasare)
In timpul mesei, nu se vorbeste si intraga atentie va fi focusata asupra masticatiei.
In fiecare sezon ar trebui sa facem cure de 7 zile cu produse specifice anotimpului respectiv (primavara: verdeturi; vara: fructe; toamna: fructe si legume si iarna: hrana conservata fara chimicale. Ideal ar fi sa ne hranim cu fructe si legume de sezon.
Hidratarea este mai importanta decat alimentarea cu hrana solida, din care extragem apa si apoi nutrientii, de aceea ar trebui sa consumam minim 2 litri de lichid.
Bauturile acidulate si alcoolul trebuie reduse la minimum,cafeaua prajita inlocuita cu cea verde, iar ceaiul negru cu cel verde.
O data pe an este necesara o hidrocolonoscopie si cate o cura cu: argila (30 de zile); struguri (7 zile); apa cu seminte de in (7 zile).
Post negru, macar o data pe luna.
Respiratia este cea mai importanta activitate care sustine forta vitala si reprezinta forma cea mai subtila de energie cu care ne alimentam pana la ultima suflare.
Dimineata si inainte de culcare sunt recomandate exercitii de respiratie
Respiratia este formata din inspiratie-apnee/retentive-expiratie.
Durata inspiratiei este egala cu cea a retentiei, iar expiratia este dubla. De exemplu inspir numarand pana la trei, retin oxigenul trei secunde, apoi expir 6 secunde.
Acorda atentie respiratiei pe toata durata zilei.
O data pe an, cura cu aer ionizat la mare si o data la munte.
Se inspira profund, diaphragmatic si se expira, prin compresia diafragmei pana la eliminarea cat mai profunda a dioxidului de carbon.
Respiratia se executa fluid si la capacitatea pulmonara maxima.
Inotul si sporturile aerobice dezvolta o foarte buna capacitate pulmonara.
Recomand cel putin de doua ori pe an, descarcarea de metale grele.
Cura cu bors proaspat zeama de varza murata (7 zile).
O data pe an, respirat in salina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu