- Necesarul de hrana pe care il poate procesa stomacul, in mod natural, incape pe lungimea unei palme. Dimensiunea stomacului, fiecaruia este egala cu cea a palmelor, puse caus.
- Cantitatea de hrana a unei mese nu trebuie sa depaseasca dimenisiunea palmelor.
- Hrana trebuie mestecata foarte bine si inghitita incet.
- Hrana sa fie usoara, alcalina, bazata pe fructe si legume proaspete, cereale integrale, crème si supe, fructe de mare si peste.
- Se bea apa alcalinizata (lamaie sau bicarbonat de sodiu)
- Digestia pentru hrana saraca in proteina animala presupune cel putin 4 ore, asadar ne trebuie un interval de minim 5 ore intre mese.
- Nu se beau lichide nici in timpul mesei, nici la mai putin de 45 de minute dupa terminarea ei.
- Hrana, fiind alimentare cu energie, trebuie sa ne “trezeasca”, nu sa ne “adoarma”. Sentimentul de oboseala, dupa masa, tradusa in sindromul de hipoglicemie post prandiana, este marcajul evident al unei diete defectoase.
- Procesarea termica la o temperatura de peste 40 de grade, distruge enzimele din fructe, legume. De aceea baza alimentatiei trebuie sa fie hrana vie, neprocesata.
- Aportul de fibre, enzime, vitamine, minerale, aminoacizi si fructoza trebuie extras din produse vegetale si oleaginoase.
- Daca se opteaza totusi, pentru un consum scazut de proteina animala (crustacee, fructe de mare, peste), el ar trebui consumate moderat si la un interval de minim trei zile intre mese. • Recomand renuntarea totala la lactate, branzeturi si carne hiperproteica (vita, porc, oaie, vanat, pasare)
- In timpul mesei, nu se vorbeste si intraga atentie va fi focusata asupra masticatiei.
- In fiecare sezon ar trebui sa facem cure de 7 zile cu produse specifice anotimpului respectiv (primavara: verdeturi; vara: fructe; toamna: fructe si legume si iarna: hrana conservata fara chimicale.
- Ideal ar fi sa ne hranim cu fructe si legume de sezon.
- Hidratarea este mai importanta decat alimentarea cu hrana solida, din care extragem apa si apoi nutrientii, de aceea ar trebui sa consumam minim 2 litri de lichid.
- Bauturile acidulate si alcoolul trebuie reduse la minimum,cafeaua prajita inlocuita cu cea verde, iar ceaiul negru cu cel verde.
- O data pe an este necesara o hidrocolonoscopie si cate o cura cu: argila (30 de zile); struguri (7 zile); apa cu seminte de in (7 zile).
- Post negru, macar o data pe luna.
sâmbătă, 18 martie 2017
Cateva sfaturi utile pentru o alimentatie corecta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu